Hoe je het blauwe vinkje op Instagram kunt verdienen en wat het betekent

Geplaatst op:

Heb je ooit het blauwe vinkje op Instagram gezien en je afgevraagd wat het betekent? Het blauwe vinkje is een speciaal teken dat alleen wordt gegeven aan bepaalde Instagram-accounts en betekent dat ze een verifieerde status hebben. Maar wat houdt de verifieerde status precies in en hoe kun je het blauwe vinkje verdienen voor jouw account? In dit artikel geven we antwoord op al jouw vragen over het blauwe vinkje op Instagram, van wat het betekent tot hoe je het kunt verdienen voor je eigen account.

Hoe wordt je geverifieerd op Instagram?

Het blauwe vinkje op Instagram is een felbegeerde status omdat het aangeeft dat een account officieel en authentiek is. In theorie kan iedereen verificatie aanvragen op Instagram, maar de social media platform geeft deze status voornamelijk aan accounts die bekend zijn en die een hoog risico lopen om te worden nagebootst. Dit betekent dat het vooral voor bekende personen, merken en openbare figuren gemakkelijker is om verificatie te krijgen op Instagram.

Als je verificatie wilt aanvragen voor je account, kun je dit doen door naar de instellingen van je account te gaan en naar de verificatie-optie te zoeken. Je zult dan gevraagd worden om enkele informatie over jezelf of je account te verstrekken, zoals je volledige naam en een kopie van een officieel identiteitsbewijs. Instagram zal dan beoordelen of je in aanmerking komt voor verificatie op basis van de informatie die je hebt verstrekt.

Houd er rekening mee dat verificatie op Instagram niet gegarandeerd is en dat het platform selectief is in de accounts die deze status krijgen. Als je niet wordt verifieerd, kun je altijd opnieuw aanvragen of je account op andere manieren laten groeien en bekender maken, zoals door regelmatig interessant en relevant materiaal te plaatsen en door samen te werken met andere accounts.

Tips om de kans te vergroten

  • Zorg ervoor dat je account openbaar is. Verifieerde accounts op Instagram zijn altijd openbaar, dus als je account privé is, is de kans kleiner dat je verificatie krijgt.

  • Maak je account herkenbaar. Zorg ervoor dat je een duidelijk en herkenbaar profiel hebt, met een goede profielfoto en biografie die aangeeft wie je bent en wat je doet.

  • Plaats regelmatig interessant en relevant materiaal. Een verifieerd account op Instagram is meestal actief en plaatst regelmatig interessant en relevant materiaal voor zijn of haar doelgroep.

  • Werk samen met andere bekende accounts. Samenwerken met andere bekende accounts kan helpen om je eigen account bekender te maken en de kans op verificatie te vergroten.

  • Volg de richtlijnen van Instagram voor verificatie. Zorg ervoor dat je voldoet aan de richtlijnen van Instagram voor verificatie, zoals het verstrekken van een kopie van een officieel identiteitsbewijs als je verificatie aanvraagt.

  • Wees geduldig. Verificatie op Instagram kan enige tijd duren, dus wees geduldig en blijf gewoon je account opbouwen en groeien terwijl je wacht op een verificatiebeslissing.

Je weet nu alles over het beroemde blauwe vinkje! Onthoud dat verificatie op Instagram een felbegeerde status is en dat het platform selectief is in de accounts die deze status krijgen. Maar als je blijft werken aan je account en onze tipts volgt, kan je de kans op verificatie vergroten. Blijf interessant en relevant materiaal plaatsen, werk samen met andere bekende accounts en volg de richtlijnen van Instagram en je zult wellicht op een dag het blauwe vinkje op je account zien verschijnen!