Van 0 naar 2 miljard gebruikers: hoe lang bestaat Instagram al?

Geplaatst op:

Instagram is tegenwoordig een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld, met maandelijks 2 miljard actieve gebruikers. Maar hoe lang bestaat Instagram al? En hoe is het platform gegroeid van een klein start-up bedrijf tot het megabedrijf dat het nu is? Laten we een kijkje nemen in de geschiedenis van Instagram en zien hoe het platform zich heeft ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is.

De start-up dagen

In oktober 2010 lanceerde de camera app Instagram in de App Store, Instagram bestaat dus al ruim 12 jaar! De app had met haar retro design als primaire doel de Poloraid te imiteren. iPhone gebruikers kunnen met de app makkelijk een foto schieten en zelf een leuke filter aan de foto toevoegen, en het resultaat delen met vrienden en familie. Dat bleek een hit, binnen twee maanden waren er een miljoen gebruikers en vanaf daar naam de groei alleen maar toe.

In 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook voor een bedrag van $1 miljard. Dit markeerde een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het platform, een Android app volgende en niet heel veel later ook de website. Sindsdien is het sociale netwerk uitgegroeid tot de tweede grootste in Nederland (na Facebook zelf) en is het steeds verder geëvolueerd met o.a. Instagram Video en Reels en de tijdelijke Stories. Features die toch wel heel veel lijken op de concurrenten TikTok en Snapchat. Zo weet de app haar gebruikers vast te houden in de turbulente wereld van sociale netwerken.

De toekomst voor Insta?

Het is duidelijk dat Instagram een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt, zullen ze blijven groeien of worden ze van de troon gestoten door een nieuwere app? Wij zijn in ieder geval reuze benieuwd naar de toekomst van deze eerst simpele app!