Het geheim van Instagram billen: Zo maak je de perfecte booty pic

Bijgewerkt:

Sex sells. Dat foto's met prominente billen veel likes krijgen zal de meeste niet ontgaan. Maar, het zijn niet alleen de fitgirls/boys die hiermee hun socials laten opvallen. Ook als je niet zes dagen per week in de sportschool te vinden bent, kun je met de juiste pose en technieken je billen op een flatteuze en aantrekkelijke manier in beeld brengen. Hier bij Flexlikes kijken we altijd naar manieren om online op te vallen. En dit is er zeker een die werkt. Wil je gewoon eens een boel hartjes op je foto's, of ga je je billen inzetten als marketingstrategie? Van onzichtbaar naar onweerstaanbaar: dit is hoe je de perfecte billen-foto maakt.

Tip 1) Poseren kan je leren

Deze foto van fitnessmodel Anna Victoria zegt meer dan duizend woorden: een andere houding maakt een wereld van verschil. Dit is het 'geheim' van de modellenwereld (nee, niet Photoshop): voor foto's moet je poseren. Jezelf in een niet natuurlijke pose werken met één been naar voren, een heup naar achteren gedraaid, een gebogen rug en je billen ver naar achteren. Oncomfortabel en ziet er misschien wat raar uit, maar de ronde vormen van je lichaam worden voor de cameralens benadrukt. Goed poseren is een kwestie van leren. Maak gebruik van de natuurlijke krommingen van je rug en benen om je billen te accentueren en je taille te verfijnen. Kijk naar wat de professionals doen, experimenteer, en probeer!

Dé booty pose die altijd succes geeft

Tip 2) Camerahoeken en belichting

Verbluffende foto's beginnen met de juiste camerahoek, en prachtig licht. Een hogere standpunt zorgt voor een groter contrast tussen de billen en de achtergrond, terwijl een foto van een lagere standpunt de billen meer in de spotlight zet (en vergroot). In combinatie met het gebruik van licht en schaduw creëer je diepte, emotie en sfeer.

Kijk maar eens naar deze ‘before’ en ‘after’ foto's van boudoirfotograaf Andries Kooijman. Boven het model in een neutrale houding, en onderaan geposeerd met een betere camerahoek en romantische belichting.

Let op de camerahoek en belichting

Tip 3) Dress to impress

Ook je kleding speelt een belangrijke rol in het flatteus accentueren van rondingen. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van een hoog uitgesneden broek, een rokje, of door het toevoegen van accessoires als een tas of sieraden die de aandacht trekken naar je billen.

  • Flatterende pasvorm: Kies kledingstukken die nauwsluitend zijn zonder te strak of oncomfortabel te zijn. Dit zorgt ervoor dat je billen beter zichtbaar zijn en het accent legt op je vormen.
  • Taille-accentuatie: Draag kleding die je taille benadrukt, zoals hoge broeken of rokken. Dit creëert een hourglass-figuur en maakt je billen beter zichtbaar.
  • Kleurcontrast: Overweeg het dragen van kledingstukken met verschillende kleuren en texturen om je billen extra uit te lichten. Een donkere onderkant, zoals een zwarte of donkerblauwe legging, in combinatie met een felgekleurde top, creëert een dramatisch en aantrekkelijk contrast. Dit kan de aandacht naar jouw billen trekken en deze in de spotlight zetten.
  • Accessoires: Gebruik accessoires, zoals riemen, sieraden of zonnebrillen of gewoon je handen, om de nadruk op specifieke delen van je lichaam te leggen. Bijvoorbeeld, door een riem op de juiste hoogte te dragen, kun je de nadruk leggen op je taille en billen.

Tip 4) Zet de juiste tools in

Een goede foto maken gaat verder dan alleen je kleding en houding. Het gebruik van de juiste tools kan een enorm verschil maken in de kwaliteit van je foto's. Hier zijn enkele hulpmiddelen die je kunt overwegen:

  • Fotobewerkingsapps: Apps zoals VSCO, Snapseed en Adobe Lightroom bieden krachtige bewerkingstools die je kunnen helpen de belichting te verbeteren, kleuren te accentueren en oneffenheden te verminderen. Ze kunnen ook helpen bij het creëren van een consistente look en feel voor je Instagram-feed.
  • Goede camera: Hoewel de camera's op de meeste smartphones tegenwoordig van hoge kwaliteit zijn, kan een goede DSLR- of mirrorless camera nog steeds een aanzienlijk verschil maken, vooral bij weinig licht of voor gedetailleerde close-ups.
  • Statief: Een statief kan je helpen stabiele en goed gecomponeerde foto's te maken, vooral als je zelfportretten maakt. Sommige statieven zijn ook uitgerust met een afstandsbediening of een timer-functie, waardoor je gemakkelijk zelfportretten kunt maken zonder de hulp van iemand anders.
  • Licht: Naast fotobewerking kun je fysieke tools gebruiken, zoals een externe flitser of reflectiescherm, om belichting te verbeteren en schaduwen te verminderen.

Tip 5) Have fun with it

Tenslotte is het belangrijk om te onthouden dat het gaat om jou en jouw unieke schoonheid. Wees niet te hard voor jezelf en probeer te genieten van het proces. Door jezelf te relaxen en een ontspannen houding aan te nemen, zullen de foto's er veel authentieker en aantrekkelijker uitzien. Onthoud dat jij uniek bent en dat er geen enkele reden is om jezelf te vergelijken met andere mensen die je op social media ziet. Maak een heleboel foto's en er zal zeker iets tussen zitten waarvan je ‘wow’ zegt!